Batmanspel

shutterstock_320756744

Batman är en av de största superhjältarna och sedan 2009 har det satts en helt ny standard för superhjältespel tack vare Arkham-serien. 

Batman: Arkham Asylum

Först ut är Asylum som dök upp 2009. Det utspelar sig på sinnessjukhuset på en ö utanför Gotham. När Jokern och hans sidekick Harley Quinn ställer till det är det upp till Batman att öka till ön och se till att ingen av superskurkarna som bor där, rymmer.

Batman: Arkham City

I spelet från 2011 dyker flera personer ur serietidningarna upp. Bruce Wayne tas till fånga av TYGER och släpps ut bland fångarna i staden. Batman möter flera nya och gamla fiender i det här spelet.

Batman: Arkham Origins

Spelet kom ut 2013 och här har Batman ett pris på sitt huvud: den mystiska skurken Black Mask har satt en 50 miljoner dollar prislapp på Batman och 8 starka lönnmördare har tagit sig till Gotham för att tjäna pengar. Så klart dyker även Jokern upp i spelet.

Batman: Arkham Knight

Årets spel handlar om Scarecrow och de klassiska skurkarna som lyckas ta över Gotham. Batman måste lösa flera fall och ta tillbaka staden innan Scarecrow och hans okända kompanjon, Arkham Knight, tar staden helt och gör det omöjligt för Batman att rädda sitt hem.