Roulette – spelet och reglerna

Roulette är en riktig klassiker bland spel. Det är så pass känt att praktiskt taget alla känner till spelet. Även om de som aldrig spelat spelet själv har nog en ganska bra uppfattning om hur det går till. Kanske från att ha sett det spelas på film eller tv, eller bara fått det förklarat för sig av någon. Vill man dock veta säkert hur spelet går till och vilka regler som förekommer är det bara att läsa på!

Att spela roulette på nätet är väldigt populärt idag och är också ett snabbt och enkelt sätt att testa på spelet om man aldrig spelat det tidigare. Grunderna i roulette är väldigt enkla. Nästan allt handlar egentligen om att lära sig de olika satsningarna man kan göra. Dessa kan sägas vara uppdelade i två olika kategorier kallade ”inside” och ”outside” satsningar.

Inside betyder att det är satsningar som läggs på fältet med alla siffrorna. Här kan man satsa på enskilda siffror eller kombinationer av siffror så som en två, tre, fyra eller sex nummer i vissa kombinationer.

Outside indikerar alla områden som ligger runtikring siffrorna. På dessa rutor kan man bland annat satsa på antingen röda eller svarta, jämna eller ojämna, höga eller låga.

Utöver dessa finns det också chansen att varianten man spelar använder sig av en av två specialregler. Namnet på dessa kommer från franska och heter ”la partage” (delningen på svenska) och ”en prison” (i fängelse på svenska).

La partage-regeln säger att de som satsat på något där utdelningen är lika mycket som satsningen när kulan landar på nollan får tillbaka halva sin insats. En prison betyder att istället för att få tillbaka halva insatsen får den ligga kvar under nästa spelrunda. Lyckas man vinna på den satsningen nästa gång får man tillbaka insatsen. Förlorar man där förlorar man också insatsen som normalt.