Roliga strategispel

Strategispel tvingar dig att tänka, fundera och klura. Du behöver överlista datorn eller dina motståndare samt utveckla dina karaktärer och statistik för att gå vidare i spelet. En del strategispelet har ett slut men många fylls bara på med mer information och nya uppdrag så du kan spela för alltid om du så vill. 

Manager Zone

Den här varianten av strategispel fokuserar på hur du bygger ett klockrent fotbolls- eller hockeylag, inte att spela fotbollsmatcher. Du agerar manager över lagt och måste välja dina spelare, hur spelarna ska spela matcherna, hur de ska tränas och vad de ska bli bättre på. Det är alltså många reglar och siffror med i spelet och du ska även hantera lagets ekonomi så du fördelar pengarna rätt för att få ett överlägset lag. När du känner dig redo kan du delta i cuper och tävlingar mot andra spelare.

Ticket to Ride

Det här spelet är ett brädspel som fungerar för spelare i olika åldrar. Ni ska bygga en tågbana och åka så pass långa sträckor som möjligt. Till din hjälp har du färgade spelkort med lok på, för att bygga på fyra blå rutor behöver du fyra blå kort eller ett regnbågslok som är som en joker. Sedan gäller det att vara den som bygger den längsta hela sträckan. Spelet är lätt att lära sig men det gäller att ha en strategi för hur du ska spela så att du bygger på rätt banor för att nå dina mål och samtidigt som du vill förstöra vinstchanserna för dina motståndare.

Sim City

Ett minst sagt beroendeframkallande spel som hela tiden släpps i nya upplagor. Spelet bygger på att du bygger. Du ska bygga en hel stad och försöka få alla delmoment i byggandet att fungera. Sedan ska själva staden fungera också. Det finns olika upplägg beroende på vilket spel du köper. Köper du varianten Bern får du scenariot att bygga en stad som ska fungera utan bilar och i San Francisco ska du återuppbygga staden efter den har drabbats av en stor jordbävning.