Texas hold’em – tips för nybörjaren

Av alla pokerspel som spelas idag är Texas hold’em det onekligen mest populära. Den som börjar spela poker kommer mest troligt att komma i kontakt med detta spel tidigt. Och medan spelet inte är svårt att lära sig, finns det saker och ting utanför själva reglerna man borde veta innan man börjar spela för riktiga pengar.

För att lära sig och träna sina färdigheter är det så klart lättast att spela på nätet idag. Det finns ett flertal olika sajter att välja mellan och medan alla kommer att kunna erbjuda Texas hold’em kan det fortfarande vara en bra idé att läsa lite mer om varje sajt innan man gör sitt val.

Spela färre händer

Ett vanligt misstag bland nybörjare är att spela allt för många händer bara för att slumpen dikterar att du kan få par, triss och bättre. Men starthänder graderas av en anledning, en starkare starthand har statistiskt sett en högre chans att vinna. Att spela många händer bara för chansen att man träffar något på floppen kommer i regel se ens stack att sakta men säkert minska.

Chansen för stege eller färg

Sitter man på två kort av samma färg eller kort som följer varandra, eller båda för den delen, och ser en flop med de tre kort man behöver för att slutföra antingen en färg eller en stege, eller färgstege är allt väldigt självklart. Men när man bara får två av korten kan det ibland vara det värsta som kan hända, speciellt om floppen inkluderar ett par. Alla som är villig att lägga in pengar i den potten kan mycket väl ha en kåk, vilket betyder att man inte kan vinna den handen utan en färgstege.

Våga sätta någon all-in

Majoriteten av Texas hold’em spelen kommer att vara no-limit, vilket betyder att vem som helst kan när som helst satsa alla pengar de har kvar. Om spelare är ovillig att riskera hela sin stack vid en hand kommer mer erfarna spelare att kunna utnyttja den rädslan och se till att ta lite åt gången tills man inte har något kvar.