Populära kortspel för två spelare

De flesta av oss känner till Uno och Chicago, men det många kanske inte vet är att det finns en hel uppsjö av spel som man kan spela ihop med en vän utan att det behövs ett helt gäng av människor. Några exempel på spel som kan spelas av två spelare är vändåtta, stress, canasta, plump, kasino och gin rummy. De mest populära spelen är dock Uno med sitt enkla koncept och Chicago som influerats av pokern, men som anpassats för två.

Varför ska man då spela kort med endast två personer? Det finns hur många olika situationer som helst där man helt enkelt vill koppla av lite och fördriva tiden, och även om man hittar en pratglad person att umgås med så tar samtalsämnena slut efter en stund, och då är det perfekt läge för att ta fram en kortlek.

Chicago

Sällskapsspel är alltid bäst i större sällskap, men spel som Chicago, som ett bra exempel, är utvecklad från pokern men passar väldigt väl för två personer. Här tilldelas båda spelarna fem kort vardera och vitsen är att precis som i poker samla på till exempel kåk, stege eller fyrtal. Spelet följer på så sätt pokern. Men här får man sedan göra tre byten, vilket möjliggör ganska bra vinstkombinationer med lite tur, och målet är att få en så stark hand som möjligt. Målet är att nå 53 poäng först.

Uno

Uno däremot handlar om att bli av med alla kort som du har på handen och som spelare måste du följa färg och lägga kort utifrån färg, valör och eller specialkort. Båda spelen har ytterligare specifika regler men över lag så är de väldigt enkla och underhållande spel som passar perfekt för två.