Destiny – inte längre gratis att spela

shutterstock_227816752

Spelet Destiny har funnits på marknaden ett tag. Det har fått båda bra och dålig kritik från spelare och kritiker. Men den senaste expansionen: ”The Taken King” har fått spelet att kännas fräschare.

Tyvärr ser det dock ut som spelet har hamnat i samma fälla som många andra spel. Den tänker tydligen ramla in i kategorin freemium som, tvärt emot vad namnet antyder, inte handlar om spel som är helt gratis. Freemium menas att du får tillgång till allt essentiellt i spelet men för att avancera snabbare och få de rätta sakerna till din karaktär, behöver du betala med riktiga pengar.

Destiny i sig är dock inte gratis att spela från början, som majoriteten av freemiumspel är. Nu tänker dock skaparna till spelet börja ta betalt för vissa saker med så kallade mikrotransaktioner av riktiga pengar. Många ställer sig skeptiska till detta och menar att alla fördelar faller till skaparna medan spelarna får bara nackdelar med denna nya spelupplevelse.

Det kan man ta god i är att spelet kommer inte att förändras någonting för dem som väljer att inte köpa sakerna eller ”emotes”. Du kan fortsätta spela på som normalt, det enda som förändras är att vissa emotes kommer bara vara tillgängliga för dem som betalar för dem. Men vi anser att det ändå är orättvisa. Vad tycker ni?