Ibland vinner man faktiskt på Lotto

shutterstock_318375512

Många svenskar spelar på Lotto varje vecka med hoppet att bli en vinnare. Våra rationella tankar ger oss hela tiden information om hur små oddsen faktiskt är att vinna överhuvudtaget. Och hur miniskult det är att vinna Drömvinsten. Men ibland händer faktiskt det ofattbara. 

Pierre Jonsson är vinnarambassadör för Svenska Spel och har fått ringa många trevliga samtal där han får chansen att berätta för ovetande personer att de blivit miljonärer. Det senaste samtalet skedde 7 oktober då Jonsson äntligen fick tag på mannen som vunnit Drömvinsten på lott. Mannen, som är anonym, vann egentligen på lördagen men de fick inte tag på honom förrän några dagar senare.

Jonsson säger själv att dessa samtal brukar alltid börja med förvirring och sedan en glädje som gör personerna helt förstummade. Och visst skulle man själv bli det om någon ringde från Svenska Spel för att berätta att man vunnit 99 miljoner! För det var precis så det gick till för mannen i fråga. Han ifrågasatte till och med sina egna Lottonummer och om det verkligen var Svenska Spel som ringde.

I samband med sådana stora vinster får varje personer juridisk och ekonomisk rådgivning gratis från Svenska Spel för att se till att allting går rätt.

Den största vinsten hitintills kom 2013 när en person i Norrköping kammade hem Drömvinsten på 237,6 miljoner kronor.