Några av de bäst säljande spelen

shutterstock_134414039

Det är alltid lite intressant att se vad andra människor i världen väljer att spela för spel. Här nedan listar vi några av de bäst säljande spelen genom tiderna. Kanske du kan se en röd tråd bland titlarna?

Call och Duty: Modern Warfare 3

Det här spelet kom ut 2011 och fram till idag har det sålts i 26, 5 miljon exemplar över världen. Nästan tre gånger Sveriges befolkning älskar det här spelet! Call of Duty är ett FPS- spel och det har Modern Warfare-spelen som varit populärast. Du spelar en soldat som kan vara stationerad och agera nästan vartsomhelst i världen. Man spelar det mest i mulitplayerläger där människor från hela världen kan mötas och skjutas tillsammans eller mot varandra.

Mario Kart till Wii-konsolen

Mario Kart har alltid varit populärt, men det fick nya höjder när det kom ut ett nytt spel till Wii 2008. Det är det absolut populäraste racingspelet och med wii blev det lite roligare då man kan vinkla dosan för att styra bilen. Vid lansering kom det också ut en ratt till dosorna för att göra spelet ännu roligare. Det har hitintills sålts i 36, 4 miljoner ex.

Diablo III

Kom ut 2012 och är ett fantasyspel med lång historia. Det senaste spelet såldes i över 40 miljoner exemplar. Du kan välja mellan sex olika klasser att strida med. Alla har olika egenskaper, utseende och specialförmågor. Det är en väldigt öppen värld och även här kör man helst i multiplayer där du kan strida mot resten av världen.